Q&A

Etapa I: Înscriere și Selecție

1.CE ESTE DRACULA DIGITAL?

Dracula Digital este o competiție inedită organizată în cadrul evenimentului Dracula Film Festival ediția a XI-a, de către Asociația Culturală FANZIN din Brașov.

2.CARE ESTE SCOPUL ACESTEI COMPETIȚII?

Prin Dracula Digital ne propunem să promovăm educația cinematografică în rândul tinerilor, oferindu-le acestora șansa de a se apropia de lumea filmului și de a descoperi, pe această cale, noi talente cinematografice în România.

3.CUI I SE ADRESEAZĂ?

Dracula Digital se adresează tuturor persoanelor cu vârste cuprinse între 16 și 29 ani, din toată țara, pasionați de film și fotografie.

4.DE CE SĂ MĂ ÎNSCRIU?

Înscrierea la această competiție aduce cu sine numeroase beneficii printre care amintim: posibilitatea de a colabora cu specialiști din domeniul culturii cinematografice, posibilitatea ca filmul realizat de tine să fie difuzat în cadrul festivalului Dracula Film Festival, participarea la workshop-uri despre suspans, scenaristică, secretele unui smartphone, și, desigur, să nu uităm de marele premiu de 500 euro pentru echipa câștigătoare.

5.CARE ESTE PERIOADA DE DESFĂȘURARE A COMPETIȚIEI?

Competiția Dracula Digital se va desfășura în perioada 1 august – 28 octombrie 2023.

6.CARE SUNT REGULILE DE ÎNSCRIERE ÎN COMPETIȚIE?

Trebuie să ai între 16 și 29 ani.

Trebuie să realizezi un film cu telefonul mobil, care să aibă între 1 și 3 minute. Acest film trebuie postat pe www.youtube.com, sau pe www.vimeo.com, iar link-ul trebuie încărcat pe draculadigital.ro.

Mai multe informații găsești aici: draculadigital.ro/concurs/

7.CÂND SE POT FACE ÎNSCRIERILE ÎN COMPETIȚIE?

Înscrierile în competiție se fac în perioada 1 august – 15 septembrie 2023 pe site-ul draculadigital.ro.

8.CUM SE VOR ALEGE ECHIPELE CÂȘTIGĂTOARE?

Un juriu de specialitate va selecta 5 filme care intră în finală + 1 film ales prin votul publicului.

Filmul care la data de 30 septembrie 2023 ora 23:59, înregistrează cele mai multe voturi din partea publicului intră automat în finală. Echipa câștigătoare se va alege prin vot iar votarea se va face exclusiv pe pagina draculadigital.ro.

9.CÂND SE VOR VOTA FILMELE ÎNSCRISE ÎN COMPETIȚIE?

Perioada de vot este 16 – 30 septembrie 2023.

10.EXISTĂ TAXE DE ÎNSCRIERE ÎN COMPETIȚIE?

Nu există taxe de înscriere în competiția Dracula Digital iar festivalul nu plătește drepturi de proiecție pentru filmele înscrise.

11.CÂȚI CÂȘTIGĂTORI VOR FI ALEȘI PENTRU A MERGE ÎN ETAPA URMĂTOARE?

Un juriu de specialitate va selecta 5 filme care intră în finală. De asemenea, filmul care la data de 30 septembrie 2023, ora 23:59, înregistrează cele mai multe voturi din partea publicului intră automat în finală.

12.CUM SE VA DESFĂȘURA COMPETIȚIA CEA DE-A DOUA ETAPĂ A COMPETITIEI?

Pe durata Dracula Film Festival (25 – 28 octombrie 2023) cele 6 echipe selectate vor realiza câte un film horror, SF, supranatural, thriller sau fantastic. Filmul va fi filmat cu telefoul mobil cu o temă aleasă de juriu (utilizânt 3 cuvinte cheie alese de juriu, și care vor fi communicate echipelor finaliste în data de 25 octombrie 2023) și va avea 3 minute.

Cele 6 echipe vor filma în orașul de domiciliul și filme vor fi proiectate exclusiv online pe www.draculadigital.ro. Câștigătorul va fi ales prin votul juriului.

13.CE ALTE BENEFICII VOR AVEA PARTICIPANȚII?

Filmele celor 6 echipe vor fi proiectate în cadrul festivalului.

Participarea la două workshop-uri despre smartphone, creare de suspans, montaj și scenaristică.

Marele premiu de 500 euro  pentru echipa câștigătoare.

Pentru mai multe informații și detalii suplimentare despre competiția Dracula Digital accesați draculadigital.ro/concurs/.