Home

Competiţia finalăˇDracula Digital 2020

Iată cele 4 filme din concursul final Dracula Digital 2020. Câştigător Dracula Digital 2020 este filmul „Image” de Sahriz Azim Sahrun, Philip Lim Shen Huei, Sahira Shahminan (Brunei, Universiti Brunei Darussalam)

„Final Hours”, de Farhan Nizam (Brunei, Universiti Brunei Darussalam)

“Ursul”, de Ștefania Marciuc, Zoican Beatrice Corina și Oana Paraschivescu (Universitatea Transilvania Brasov)

 „Image”, de Sahriz Azim Sahrun, Philip Lim Shen Huei, Sahira Shahminan (Brunei, Universiti Brunei Darussalam)

“The cursed soul” Written and directed by Bianca Gheorghe

Workshops Dracula Digital 2020

Workshop – Dracula Digital Competition 2020

“Film in Your Pocket” with Abdul Zainidi

S-au stabilit echipele care vor participa la finala DRACULA DIGITAL 2020.

Pentru ediția din anul 2020, pe site-ul www.draculadigital.ro s-au înscris 14 filme de scurtmetraj realizate cu telefonul mobil.

5 filme merg în finala Dracula Digital în urma votului juriului, 1 film merge în finală în urma votului publicului iar o echipă primește un wild card, și merge direct în finală, în urma parteneriatului dintre Dracula Film Festival și Facultatea de Sociologie și Comunicare din cadrul Universității Transilvania din Brașov

Cele 5 filme selectate de către juriu, sunt:

WRPD, echipa SahrizAziSahrun

LOVE OR HELL?, echipa Bianca Gheorghe

HAUNTED, echipa LBProduction

RED, echipa Alexandru Nagy

THE NIGHTMARE, echipa GeorgeBaciu

Filmul ales prin votul publicului: BOOGEYMAN,
echipa IonutFabi (347 voturi)

În baza parteneriatului cu Facultatea de Sociologie și Comunicare din cadrul Universității Transilvania din Brașov, un “wild card” este acordat unei echipe formate din ”boboci” ai programului Media Digitală. Parteneriatul a inclus și promovarea competiției în rândul partenerilor din străinătate ai facultății,

Cele 7 echipe selectate pentru finală, vor realiza un film de scurt metraj, de 3 minute, cu telefonul mobil, în baza unor cuvinte cheie care le vor fi comunicate echipelor în data de 14 octombrie. Filmele trebuie predate juriului (link youtube) în data de 18 octombrie ora 11.00

În data de 18 octombrie, de la ora 19.00, are loc gala de decernare a premiilor Dracula Film Festival 2020, când va fi anunțat și filmul câștigător din secțiunea Dracula Digital. Echipa câștigătoare primește și un premiu în valoare de 1.000 lei.

Juriul Dracula Digital este format din:

Gabriel Bălănescu

Președintele juriului, antropolog, fotograf

Gabriel a părăsit România imediat după căderea cortinei de fier. Viața sa și calea socială s-au dezvoltat în America de Nord și Europa, după ce a studiat antropologia și sociologia până la un nivel de doctorat și cu un MBA în marketing. Gabriel învață acum abilitățile de parenting care se împletesc cu pasiunea sa pentru fotografie și un impuls profund pentru a evolua spiritual. Este membru al juriului secţiunii Dracula Digital din 2018.

Ștefan Iancu

Actor

Născut pe 26 decembrie 1997, Ştefan Iancu a interpretat roluri în peste zece producţii româneşti şi străine, lungmetraje şi filme de televiziune. A făcut parte din distribuţia unor filme precum Kyra Kyralina  de Dan Piţa, Walking with the enemy de Mark Schmidt şi Amintiri din epoca de aur, proiect de Cristian Mungiu. A împărţit, la vârsta de cinci ani, platoul de filmare cu Keira Knightley şi câţiva ani mai târziu, cu Steven Seagal. În 2018, a primit Premiul Gopo pentru „Tânără speranţă”,  pentru rolul din Un pas în urma serafimilor. Joaca actualmente în serialul TV Vlad.

Anghel Damian

Actor, scenarist și regizor

A debutat ca actor în scurtmetraje, cărora le-au urmat colaborarea din serialul TV Îngeri pierduți și lungmetrajul Roxanne regizat de Vali Hotea, în care a avut un rol secundar. A fost distins cu Premiul pentru Cel mai bun actor de comedie la Gala teatrală HOP. Din 2014, a început să scrie scenarii de teatru și film, prima producție de lungmetraj după scenariul său fiind animația Călătoria fantastică a Maronei, 2019, regia Anca Damian. Din 2017 este actor al Teatrului de Comedie din București.

About Dracula Digital

null
Dracula Digital Competition is organized Dracula Film Festival, 8th edition organized by the FANZIN Cultural Association in Brasov, Transylvania.
null
The purpose of Dracula Digital is to promote film education among young people, to give young people across the world the chance to get closer to the film industry, and to discover and cultivate new talents in cinematography.
null
This competition is open to young film and photography enthusiasts aged between 16 and 29.