REGULAMENT COMPETIȚIE DRACULA DIGITAL, BRAȘOV 2016

1. Organizator şi obiective

Competiția Dracula Digital este organizată în cadrul evenimentului Dracula Film Festival, Ediția a IV-a organizat la Brașov de cǎtre Asociația Culturală FANZIN. DRACULA DIGITAL are scopul de a promova educaţia cinematografică în rândul adolescenţilor, de a le oferi tinerilor din toată ţara șansa de a se apropia de lumea filmului, şi de a descoperi şi cultiva noi talente în cinematografia din România. Acest atelier se adresează persoanelor cu vârste cuprinse între 16 şi 29 ani, din toată ţara, pasionaţi de film și fotografie.

2. Perioada organizǎrii competiției şi date limitǎ

Competiția Dracula Digital se va desfǎşura în perioada 13 septembrie16 octombrie 2016.
Înscrierile se fac în perioada 13-30 septembrie 2016 pe site-ul www.draculadigital.ro
Votarea filmelor înscrise se face doar în perioada 1- 7 octombrie pe site-ul www.draculadigital.ro.
Competiția are loc în perioada 12-15 octombrie 2016.

3. Reguli de înscriere în competiţie

Competiția Dracula Digital este destinată tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 ani.

Pentru a participa la Competiția Dracula Digital:

  • filmul trebuie să fie filmat cu telefonul mobil
  • filmul trebuie să aibă o durată între 1 și 3 minute
  • trebuie să fie un film
  • filmul trebuie postat pe www.youtube.com, www.vimeo.com, iar link-ul trebuie postat pe www.draculadigital.ro
  • trebuie sa fii de acord și să accepți regulamentul Competiției Dracula Digital 2016
  • trebuie să ai o vârstă cuprinsă între 16 și 29 ani.

Nu există taxă de înscriere în competiţia Dracula Digital. Festivalul NU plătește drepturi de proiecție pentru filmele înscrise în secțiunea competitivă Dracula Digital.

Data limită de primire a formularelor de înscriere în competiție este 30 septembrie 2016. Sunt luate în calcul doar înscrierile efectuate pe site-ul www.draculadigital.ro.

4. Etapa 1: Selecţia

Selecția se face prin vot.
În perioada 1-7 octombrie 2016, pot fi votate filmele înscrise în competiție. Votarea se face exclusiv pe www.draculadigital.ro.
Reprezentații primelor 5 filme clasate în funcție de numărul de voturi obținute sunt invitați la festivalul Dracula Film Festival organizat la Brașov în perioada 12-16 octombrie 2016. Din partea fiecărui film, vor fi invitate maxim 3 persoane.
Persoanele invitate vor beneficia de cazare pe toată durata festivalul și o masă / zi de persoană.

5. Etapa 2: Competiția

Modul de desfășurare a competiției

Pe durata Dracula Film Festival (12-16 octombrie 2016) cu asistența specialiștilor noștri, cele 5 echipe selectate vor realiza câte un film horror, SF, supranatural, thriller sau fantastic. Filmul va fi filmat cu telefoul mobil în orașul Brașov, cu o temă aleasă de juriu și va avea 3 minute.

Filmele vor fi proiectate în cadrul festivalului, duminică 16 octombrie 2016, iar câștigătorul va fi ales prin votul juriului.

Workshop-uri

În perioada 13-14 octombrie, cele 5 echipe selectate vor participa la 2 workshop-uri. Acestea vor fi deschise și pentru publicul larg.
WS1: Totul despre smartphone: un specialist ne va dezvălui toate secretele telefonului mobil;
WS2: Despre suspans (montaj și scenaristică): cum faci vizual suspans, despre cum dialogurile sunt un handicap și cum se pune/nu se pune muzica pe film.

6. Înregistrare audio-video

Prin participarea la competiție, concurenții sunt de acord ca filmele realizate în cadrul competiției să fie înregistrate audio și video de către organizatori sau de catre persoanele desemnate de către organizator în acest scop. Persoanele care apar în înregistrările realizate nu pot avea nicio pretenție față de organizatori, producători sau utilizatori.

7. Premiul acordat

Premiul acordat de către organizator câștigătorului este de 500 euro.
Premiul este impozabil conform legislaţiei în vigoare.

8. OBLIGAŢIILE CONCURENŢILOR

a) Să respecte clauzele regulamentului festivalului.
b) Să participe la competiție, dacă au trecut de etapa de selecţie.
c) Să dețină toate drepturile de autor, incluzând aici drepturile de înscriere și de proiecție a filmelor cât și drepturile de autor ce revin actorilor sau coloanei muzicale.

9. OBLIGAŢIILE ORGANIZATORULUI

a) Organizează şi pune la dispoziţie sala de proiecție necesară desfăşurării competiției.
b) Asigură buna desfăşurare a selecţiei şi imparţialitatea acesteia.
c) Acordă „Diplome de participare” pentru toţi concurenţii care intră în competiție.
d) Asigură cazare și o masă/zi pentru cele 5 echipe x 3 persoane invitate la festival. Cheltuielile de transport vor fi suportate de către concurenți. Organizatorii nu asigură cazare, masă și transport pentru părinţi şi însoţitori.
e) Organizatorii festivalului asigură premii în valoare totala de 500 euro. Premiile sunt impozabile conform legislaţiei în vigoare.

10. Situaţii neprevăzute

Toate candidaturile înscrise trebuie să respecte regulile enunţate mai sus. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a rezolva orice situaţii excepţionale.

11. Jurisdicţie

Participarea la Competiția Dracula Digital implică acceptarea regulilor enunţate mai sus. În cazul unor litigii, ele vor fi soluţionate în conformitate cu legislaţia română. Organizatorul festivalului, Asociaţia Culturala FANZIN, îşi rezervă dreptul de a invoca forţa majoră aşa cum este ea definită în legislaţia română.

12. Acceptarea termenilor

Pentru promovarea festivalului, concurenţii autorizează folosirea de către organizatori a informaţiilor şi imaginilor trimise în scopul realizării catalogului festivalului dar și punerea la dispoziţia presei a acestor imagini / materiale video și alte informații pentru difuzarea unor emisiuni TV dedicate Festivalului (fără pretenţii financiare).

Festivalul este deschis pentru public. Un număr important de ziariști acreditați din presa scrisă și audio-video precum și distribuitori fiind invitați la manifestare.

Este interzisă înscrierea filmelor pentru care participanții la competiție nu dețin drepturile de autor sau nu au acordul autorului pentru a utiliza respectivele materiale.

Concurentul este singurul responsabil pentru orice consecințe directe sau indirecte care pot apărea ca urmare a participării cu filmele la această competiție.

Organizatorul își rezervă dreptul de a nu lua în considerare filmele pe care le consideră obscene, provocatoare sau care încalcă în vreun fel legea drepturilor de autor sau alte legi românești în vigoare la data compețitiei.

Participarea la festival implică respectarea necondiționată a tuturor prevederilor regulamentului.