Home

null

Winner of the 2022 „Dracula Digital” competition

The Monk

by Vlad Gherghel | București
team: Vlad Cristian Gherghel, Matei Constantin Spuză, Cătălina Mihalache

The films from the DRACULA DIGITAL 2022 final competition.

Bucătăria Camilei, team 2: Ilinca Bortișcă, Alexandra Ștefania Berariu, Octavia Bortișcă | Sibiu

Totul va fi bine, team 3: Olteanu Ionuț Robert, Baranov Alexandru Robert, Stanciu Andreea Ioana | Sibiu

Sinner, team 4: Ania Ionescu, Mircea Popescu, Ana Salcie | Urlați, Prahova

The Monk, team 5: Vlad Gherghel | București

I Am, team 7 UBD/UniTBv: Azhar Khir, Najwa Amzah, Phua Mun Ren | Brunei

3AM, team 8 Universiti Brunei Darussalam (UBD): Syahmi Soff, Aziwan Ardey, Azim Bahar | Brunei

The Dracula Digital jury:

President of the jury

Eugen Neagu

Actor

Prima intalnire cu industria cinematografică are loc in anul 1983. In București,Sergiu Nicolaescu era in plină desfășurare a realizarii producției „23 August 1944” ,devenit apoi dublu film „Ziua Z” si „Oglinda”.

Marele regizor ofera un mic rol de câteva replici către regretatul Mircea Albulescu tânărului de pe atunci Eugen Neagu,filmări de o durată de cateva zile din păcate neacreditate și o parte din filmări căzute la montaj.

Acel moment dă naștere unei decizii fulminante si anume aceea de a face parte din industria cinematografică.

Membru

Ștefan Iancu

Actor

Născut pe 26 decembrie 1997, Ştefan Iancu a interpretat roluri în peste zece producţii româneşti şi străine, lungmetraje şi filme de televiziune. A făcut parte din distribuţia unor filme precum Kyra Kyralina de Dan Piţa, Walking with the enemy de Mark Schmidt şi Amintiri din epoca de aur, proiect de Cristian Mungiu. A împărţit, la vârsta de cinci ani, platoul de filmare cu Keira Knightley şi câţiva ani mai târziu, cu Steven Seagal. În 2018, a primit Premiul Gopo pentru „Tânără speranţă”, pentru rolul din Un pas în urma serafimilor. Joaca actualmente în serialul TV Vlad.

Member

Florian Zapra

Regizor, scenarist, dramaturg

Născut în Lunca Ilvei, județul Bistrița Năsăud, Florian Zapra emigrează în Irlanda, unde urmează cursurile de actorie la Gaiety School of Acting in Dublin. In 2011 produce scurt metrajul ,,Clowns”, cu care obtine o nominalizare pentru cea mai bună comedie la Underground Cinema Film Awards, apoi in 2012 pune bazele festivalului de scurt metraje si muzică din Dublin (DISFMF), care se află la a 11-a ediție. Joacă în filme precum Asterix și Obelix în Slujba Majestăţii Sale alături de Gerard Depardieu, in documentarul dramă Reginele Egiptului Antic, Product of a Nation și în scurt metrajele Lugoj și Do you?,. Urcă pe scena de teatru in piesa ,,Normal” la Smock Alley Theatre in Dublin, unde il joaca pe Dimitri, un ingrijitor.

null
Dracula Digital Competition is organized Dracula Film Festival, 10th edition organized by the FANZIN Cultural Association in Brasov, Transylvania.
null
The purpose of Dracula Digital is to promote film education among young people, to give young people across the world the chance to get closer to the film industry, and to discover and cultivate new talents in cinematography.
null
This competition is open to young film and photography enthusiasts aged between 16 and 29.