Q&A

Etapa I: Înscriere și Selecție

1. Ce este Dracula Digital?

Dracula Digital este o competiție inedită organizată în cadrul evenimentului Dracula Film Festival ediția a V-a, de către Asociația Culturală FANZIN din Brașov.

2. Care este scopul acestei competiții?

Prin Dracula Digital ne propunem să promovăm educația cinematografică în rândul tinerilor, oferindu-le acestora șansa de a se apropia de lumea filmului și de a descoperi, pe acestă cale, noi talente cinematografice în România.

3. Cui i se adresează?

Dracula Digital se adresează tuturor persoanelor cu vârste cuprinse între 16 și 29 ani, din toată țara, pasionați de film și fotografie.

4. De ce să mă înscriu?

Înscrierea la această competiție aduce cu sine numeroase beneficii printre care amintim: participarea la Dracula Film Festival, posibilitatea de a colabora cu specialiști din domeniul culturii cinematografice, posibilitatea ca filmul realizat de tine să fie difuzat în cadrul festivalului Dracula Film Festival, participarea la workshop-uri despre suspans, scenaristică, secretele unui smartphone, și, desigur, să nu uităm de marele premiu de 500 de euro pentru echipa câștigătoare.

5. Care este perioada de desfășurare a competiției?

Competiția Dracula Digital se va desfășura în perioada 25 iulie22 octombrie 2017.

6. Care sunt regulile de înscriere în competiție?

Trebuie să ai între 16 și 29 ani.
Trebuie să realizezi un film cu telefonul mobil, care să aibă între 1 și 3 minute. Acest film trebuie postat pe www.youtube.com, sau pe www.vimeo.com iar link-ul trebuie încărcat pe draculadigital.ro.
Mai multe informații găsești aici: draculadigital.ro/concurs/

7. Când se pot face înscrierile în competiție?

Înscrierile în competiție se fac în perioada 25 iulie30 septembrie 2017 pe site-ul draculadigital.ro.

8. Cum se vor alege echipele câștigătoare?

Un juriu de specialitate va selecta 5 filme care intră în finală + 1 film ales prin votul publicului.

Filmul care la data de 7 octombrie 2017ora 23:59, înregistrează cele mai multe voturi din partea publicului intră automat în finală. Echipa câștigătoare se va alege prin vot iar votarea se va face exclusiv pe pagina draculadigital.ro.

9. Când se vor vota filmele înscrise în competiție?

Perioada de vot este 17 octombrie 2017.

10. Există taxe de înscriere în competiție?

Nu există taxe de înscriere în competiția Dracula Digital iar festivalul nu plătește drepturi de proiecție pentru filmele înscrise.

11. Câți câștigători vor fi aleși pentru a merge în etapa următoare?

Un juriu de specialitate va selecta 5 filme care intră în finală. De asemenea, filmul care la data de 7 octombrie 2017, ora 23:59, înregistrează cele mai multe voturi din partea publicului intră automat în finală.

Etapa II: Competiția propriu-zisă, beneficii și marele premiu

12. Echipele ajunse în cea de-a doua etapă vor putea participa la Dracula Film Festival?

Reprezentații celor 6 filme selectate pentru finală (5 de către juriu și unul de către public prin vot direct) sunt invitați la festivalul Dracula Film Festival organizat la Brașov în perioada 18 – 22 octombrie 2017. Din partea fiecarui film, vor fi invitate maxim 3 persoane..

13. Cum se va desfășura competiția?

Pe durata Dracula Film Festival (18 – 22 octombrie 2017) cu asistența specialiștilor noștri, cele 6 echipe selectate vor realiza câte un film horror, SF, supranatural, thriller sau fantastic. Filmul va fi filmat cu telefoul mobil în orașul Brașov, cu o temă aleasă de juriu și va avea 3 minute.

14. Ce alte cheltuieli sunt acoperite pentru participanți?

Participanții vor beneficia de cazare pe toată durata festivalului și o masă/zi de persoană.

15. Ce alte beneficii vor avea participanții?

Filmele celor 6 echipe vor fi proiectate în cadrul festivalului.
Oportunitatea de a colabora cu specialiști din domeniul cinematografiei.
Participarea la două workshop-uri despre smartphone, creare de suspans, montaj și scenaristică.
Marele premiu de 500 de euro pentru echipa câștigătoare.

Pentru mai multe informații și detalii suplimentare despre competiția Dracula Digital accesați draculadigital.ro/concurs/.