Filmele echipelor din competiția finală DRACULA DIGITAL 2021.
Down Under, echipa 1: Iza-Florina Porumbu, Cristian Ionuț Ceapraz, Tudor Ruxanda | Brașov
Passage, echipa 2: Dafina Busu | Oradea
Because she saw Me, echipa 3: Ania Ionescu, Ana Salcie, Andra Bucur | Urlați, Prahova
PACT, echipa 4: Pap Henrik
Pact cu Diavolul, echipa 5: Petru Ștefan, Cosmaschi Fraico Roxana Alexandra, Fraico Ciprian | Constanța
Balerina, echipa 6: Năselean Alina, Părăuță Andrada Maria, Vasile Andreea Izabela | Brașov
The Silence Of The Devil, echipa 7 UnitBV: Lică Antonia, Anastase Ștefania, Stanciu Rareș | Brașov
S-au stabilit echipele care vor participa la finala DRACULA DIGITAL 2021.
Pentru ediția din anul 2021, pe site-ul www.draculadigital.ro s-au înscris 12 filme de scurtmetraj realizate cu telefonul mobil. 5 filme merg în finala Dracula Digital în urma votului juriului, 1 film merge în finală în urma votului publicului.
Filmul ales prin votul publicului: Decerptum, echipa Iza-Florina Porumbu (129 voturi)
Cele 5 filme selectate de către juriu, sunt:
Midnight, echipa Ania Ionescu
Tension Point, DafinaBusu
Moartea în depresie, echipa PAP HENRIK
Perturbarea Linistii Publice, echipa Ștefan Petru
PLAYING CARDS WITH THE DEVIL, echipa Alina
Juriul Dracula Digital este format din:
Președinte juriu
Eugen Neagu
Prima intalnire cu industria cinematografică are loc in anul 1983. In București,Sergiu Nicolaescu era in plină desfășurare a realizarii producției „23 August 1944” ,devenit apoi dublu film „Ziua Z” si „Oglinda”.
Marele regizor ofera un mic rol de câteva replici către regretatul Mircea Albulescu tânărului de pe atunci Eugen Neagu,filmări de o durată de cateva zile din păcate neacreditate și o parte din filmări căzute la montaj.
Acel moment dă naștere unei decizii fulminante si anume aceea de a face parte din industria cinematografică.
Membru
Ștefan Iancu
Născut pe 26 decembrie 1997, Ştefan Iancu a interpretat roluri în peste zece producţii româneşti şi străine, lungmetraje şi filme de televiziune. A făcut parte din distribuţia unor filme precum Kyra Kyralina de Dan Piţa, Walking with the enemy de Mark Schmidt şi Amintiri din epoca de aur, proiect de Cristian Mungiu. A împărţit, la vârsta de cinci ani, platoul de filmare cu Keira Knightley şi câţiva ani mai târziu, cu Steven Seagal. În 2018, a primit Premiul Gopo pentru „Tânără speranţă”, pentru rolul din Un pas în urma serafimilor. Joaca actualmente în serialul TV Vlad.
Membru
Matei Lucaci-Grünberg
Născut pe data de 23 Martie 1989 în Bucureşti, Matei Lucaci-Grűnberg este regizor de film şi teatru, scenarist şi dramaturg. A absolvit în 2011 Universitatea Naţională de artă teatrală şi cinematografică, secţia Regie de Film si Tv la clasa Prof.Univ.Dr. Laurenţiu Damian. În 2013 a absolvit masterul de regie de film si tv tot la UNATC, clasa Prof.Univ.Dr. Marius Şopterean şi Conf.Univ.Dr. Doru Niţescu. Din 2020 a căpătat titulatura de doctor, avându-l coordonator pe Prof.Univ.Dr. Laurenţiu Damian. A regizat mai multe spectacole de teatru si filme. Uneori a participat si cu scrisul, iar alteori cu productia.